jeg satte et hvete øl som ble satt til gjæring mandags kveld med OG 1050.
Oppskriften var for 40 liter
4,1 kg hvete malt
4.0 kg pilsner malt
100 Gr Caramell malt
250 Gr crystall malt
Mesking 15 min 55° å 66,5° i 90 Minutter
kontinuerlig skylling i 75 minutter
Gjær Weihenstephen weizen 1,5 liter starter
Dunken har stått til gjæring på kjøkkenet på ca 20- 21° siden mandags kveld. Pluppingen fra den ene dunken har stanset neste helt opp, under 1 "plupp" pr minutt.
Jeg tok nettop en Oechsle test. Å øllet er kommet til FG 1002 :confuzed:
Edit.. Etter å ha ristet ut kullsyre å testet igjen, så er den nå 1005
Er dette normalt for en Hvete Øl??
Oppskriften var for 40 liter
4,1 kg hvete malt
4.0 kg pilsner malt
100 Gr Caramell malt
250 Gr crystall malt
Mesking 15 min 55° å 66,5° i 90 Minutter
kontinuerlig skylling i 75 minutter
Gjær Weihenstephen weizen 1,5 liter starter
Dunken har stått til gjæring på kjøkkenet på ca 20- 21° siden mandags kveld. Pluppingen fra den ene dunken har stanset neste helt opp, under 1 "plupp" pr minutt.
Jeg tok nettop en Oechsle test. Å øllet er kommet til FG 1002 :confuzed:
Edit.. Etter å ha ristet ut kullsyre å testet igjen, så er den nå 1005
Er dette normalt for en Hvete Øl??