Fortsatt første brygget (brown ale som har gjæret i 1,5 uke), og jeg lurer på alt. Absolutt alt.
Nå har jeg tappet ut et par 2 dl av gjæringsdunken, for å måle FG. Den ser fin ut på ca 1010 Men i bunnen av desilitermålet var det noe hvitt "grums". Rester av gjær håper jeg? Jeg åpnet også så vidt lokket på dunken, og det ligger et fint lag med brun / beige / grønt skum på toppen. Skum er bra har jeg lest Men grønnfargen..!? Er det den grønne humla jeg heiv opp for noen dager siden som gir den fargen..?
Venter ikke at noen skal kunne si noe veldig sikkert om brygget mitt, men fint om jeg kan få noen trøstende /forklarende / hyggelig ord som gjør at jeg fortsatt har tro på at dette blir greit Med denne tråden har jeg vel mest bare behov for å lufte mine spørsmål og venter ikke så mye konstruktivt til bake altså.
Har det for øvrig noe for seg å smake på det jeg tappet ut? Smaker det bare høgg, eller jkan det gi meg noe info om hva jeg har i vente om noen uker?
Nå har jeg tappet ut et par 2 dl av gjæringsdunken, for å måle FG. Den ser fin ut på ca 1010 Men i bunnen av desilitermålet var det noe hvitt "grums". Rester av gjær håper jeg? Jeg åpnet også så vidt lokket på dunken, og det ligger et fint lag med brun / beige / grønt skum på toppen. Skum er bra har jeg lest Men grønnfargen..!? Er det den grønne humla jeg heiv opp for noen dager siden som gir den fargen..?
Venter ikke at noen skal kunne si noe veldig sikkert om brygget mitt, men fint om jeg kan få noen trøstende /forklarende / hyggelig ord som gjør at jeg fortsatt har tro på at dette blir greit Med denne tråden har jeg vel mest bare behov for å lufte mine spørsmål og venter ikke så mye konstruktivt til bake altså.
Har det for øvrig noe for seg å smake på det jeg tappet ut? Smaker det bare høgg, eller jkan det gi meg noe info om hva jeg har i vente om noen uker?