1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Hvitt vs gult skum - PORTER

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Stig - Marstein Hjemmebryggeri, 8 Aug 2013.

 1. Stig - Marstein Hjemmebryggeri

  Registrert bruker

  Har undret meg over at noen av porterne man kjøper ofte har et tydelig gulskjær på skummet, mens andre igjen er helt hvite i skummet. Har eksperimentert selv med egne brygg, og får hvitt skum uavhengig av farge på porteren. Noen som kan forklare meg sammenhengen?
   
 2. kintii

  kintii
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Mandal
  Vet ikke om det er veldig relevant, men på de to imperial stoutene jeg har brygget har jeg hatt kaffe latte/brunt skum på. Det har nok med innholdet av mørk sjokomalt. Jeg har brukt 1200 ebc sjoko på begge de jeg har brygget. Dette er nok lettere på et så sterkt øl som en imperial stout/porter da det er begrenset hvor mye kraftig brent malt du kan ha i en "alkoholsvak" porter på 4-5 prosent før det blir helt ubalansert. Det kan vel kanskje også ha noe med viskositeten på ølet å gjøre? En imperial stout er jo motorolje i forhold  ;)

  Dette er bare synsing fra min side da jeg ikke har noe særlig med erfaring, men det var jo et forsøk  ;)

  Du får vente til ølguruene på forumet svarer så får du et godt svar.
   
 3. Brede

  Brede
  Expand Collapse
  Fylkesleder

  Skal ikke si det helt sikkert men mener å ha lest at Roasted barley gir hvitt skum, mens svartmalt gir mørkere skum. Har brygget noen mørke øl og de fleste har hatt lyst skum. Jeg har brukt roasted Barley i de.
  Guinnes har 10% roasted barley og hvitt skum.
   

Del denne siden