Hvor kritisk er temperatur etter flasking

Da har jeg fylt over Lervigs Lucky Jack på flasker. Disse står på kjøkkenet mitt hvor det nok er litt kaldt. Hvilken temperatur bør flaskene oppbevares på ? Flaskene skal gjære i minimum 2 uker. Er det forskjell på når gjæringen skjer ? (så vidt jeg har skjønt er det mest kritisk å holde 18-20 grader det første 3 dagene etter at man har fylt på gjæringskaret.

Takk for alle svar.
 
etter gjæring på flasker er ikke kritisk i temperatur, men helst ikke under 18 grader 20-25 grader er fint, om det er for kaldt på kjøkkenet, bruk badet ;-)
 
Bruker stua eller badet jeg.
Jeg bruker sette flaskene i vanlig ølkasse som jeg igjen setter i en av de posene man får kjøpt på ikea og dekker det hele med svartsekker. Smyger en tempraturmåler under svartsekkene.
Lar det stå slik i ca to uker, men jekker gjerne en øl litt før for å kjenne hvordan kullsyren har utviklet seg.
 
Tilbake
Topp