Hvor lenge kan mann vente før man pitcher Gjær?

Hei.

brygget 2 ekstrakt øl i går, men fikk ikke ned temperaturen til rett gjærtemp. Satt da på lokket på gjæringskaret og satt i gjærlåsen.
I dag er selvføglelig ølet riktig temperatur, er jeg for sent ut, kan jeg ha ødelagt noe når jeg har ventet 20timer før jeg tilsatte gjær?
 
Like lenge som kvinne :p

Det kommer an på. Er bryggeprosessen din så godt som feilfri og rengjøringen og desinfiseringen din upåklagelig kan det ha gått fint. Har det derimot sneket med seg noe som allerede har begynt å gjære i vørteren din kan du være ille ute.

Kryss fingrene :)
 
Jo lengre tid det tar før gjæringen har kommet i gang desto større er sjansen for at bakterier får formere seg og at ølet blir infisert. Om dett er tilfellet med bryggene dine finner du ut om noen dager... Anbefaler at du skaffer deg noe for å nedkjøle vørteren, f.eks. en spiralkjøler.
 
Håper og tror at rengjøringsrutinene mine er på plass, de 4 første batchene mine har vært gode som gull.
Har også en spiralkjøler... men i bryggetåken glemmer man alt slikt som er logisk og gjøre.
 
Tilbake
Topp