Leho
Norbrygg-medlem
Hei!
1. Har en bringebærsaison stående og ploppe i kjelleren. Oppskriften er basert på NØ's fra "Brygging fra hånd til munn". Fikk målt OG greit etter mesk og kok, lot stormgjæringen gå sin gang, før jeg tilsatte 1,8kg bringebær, pasteurisert, rett i karet. Problemet var at hydrometeret knakk, slik at jeg ikke fikk mål SG etter tilsetning av bær. Noen som har idé om hvor mye 1,8 kg bringebær endrer sukkerinnholdet (25 L)?
2. Denne Saisonen gjærer og gjærer og under SG måling smakte den som en blanding av en saison og en surøl, kan det ha kommet til ny "gjær" med bærene? (det ligger et cm tykt lag med hvit-rosa "guffe" på toppen av karet)
1. Har en bringebærsaison stående og ploppe i kjelleren. Oppskriften er basert på NØ's fra "Brygging fra hånd til munn". Fikk målt OG greit etter mesk og kok, lot stormgjæringen gå sin gang, før jeg tilsatte 1,8kg bringebær, pasteurisert, rett i karet. Problemet var at hydrometeret knakk, slik at jeg ikke fikk mål SG etter tilsetning av bær. Noen som har idé om hvor mye 1,8 kg bringebær endrer sukkerinnholdet (25 L)?
2. Denne Saisonen gjærer og gjærer og under SG måling smakte den som en blanding av en saison og en surøl, kan det ha kommet til ny "gjær" med bærene? (det ligger et cm tykt lag med hvit-rosa "guffe" på toppen av karet)
Sist redigert: