Hvor mye oppfriskningsvørter?

Forvirret

Norbrygg-medlem
Kommer til å flaske ei bøtte (24l) om noen dager med noe engelsklignende greier, gjæret med wlp028.
OG 1.060. Tror gjæren er ganske ren.
Planlegger en stout med OG ca 1.070 og å sette på samme gjær. 2x23liter til gjæring.
Så hvor mye MÅ jeg gjøre av dette, går det å bruke gjæren direkte eller må den frisker opp?
I tilfelle hvor mye 1.020 vørter?
Må si det frister å bruke den som den er for da blir jeg ferdig med alt på en dag.

-Pga aversjon mot "unødvendig" vasking, sløyfer jeg nok oksygen også:). Kun risting.
Når det gikk greit med Birger Eriksen uten o2 så går det vel med denne også. Selv om den fikk litt ekstra hjelp av Nottingham.
 
Jeg tror du har en grei plan, forutsatt at det ikke var noe tull med treig utgjæring på det forrige brygget. Det eneste er at jeg ville brukt litt gjærnæring med sink for sikkerhets skyld.

Del hele greia på to og hiv det oppi hver sin 23-liter.
 
Tilbake
Topp