Ekornskurken
Norbrygg-medlem
Som overskriften sier lurer jeg litt på dette. Jeg har en rutine som jeg ikke vet om er "riktig" og ettersom jeg leser andre tråder her, så begynner jeg å lure.
Slik pleier jeg å gjøre det:
Siste del av kok med spiralkjøler oppi (ca15 min). Stopper kok, starter kjøling, pumpe går hele tiden denne lager whirlpool. Når jeg ender opp på rundt 18-20 grader, stopper kjøling, tar ut kjølespiral, lar pumpe gå litt til før den stoppes. Lar alt "bunnfelle" i ca 10-20 min før jeg begynner overføring til gjæringskar. Til tider tilter jeg på kjelen for å få ut mer vørter, da følger det nok med ekstra trub.
Slik pleier jeg å gjøre det:
Siste del av kok med spiralkjøler oppi (ca15 min). Stopper kok, starter kjøling, pumpe går hele tiden denne lager whirlpool. Når jeg ender opp på rundt 18-20 grader, stopper kjøling, tar ut kjølespiral, lar pumpe gå litt til før den stoppes. Lar alt "bunnfelle" i ca 10-20 min før jeg begynner overføring til gjæringskar. Til tider tilter jeg på kjelen for å få ut mer vørter, da følger det nok med ekstra trub.
Sist redigert: