Hei!
I dag har jeg satt min første batch noensinne. Oppskriften ble fulgt til punkt og prikke og nå står det til gjæring. Det ser ut som noe kan bli til øl en gang.
Den eneste utfordringen jeg møtte underveis var hvordan jeg leser av hydrometeret. Som seg hør og bør tok jeg en prøve av vørteren før jeg satte den til gjæring, for å finne OG.
Alt jeg har lest og hørt sier meg at jeg skal frem til en verdi som ligner på f.eks 1.086 eller 1.032..
Problemet er at jeg ikke finner igjen disse verdiene på hydrometeret..
Legger ved et bilde av de verdiene jeg fikk idag, og håper noen kan hjelpe meg å tolke dem til en fornuftig OG verdi. Gjerne med en forklaring på hvordan.
På forhånd takk!
I dag har jeg satt min første batch noensinne. Oppskriften ble fulgt til punkt og prikke og nå står det til gjæring. Det ser ut som noe kan bli til øl en gang.
Den eneste utfordringen jeg møtte underveis var hvordan jeg leser av hydrometeret. Som seg hør og bør tok jeg en prøve av vørteren før jeg satte den til gjæring, for å finne OG.
Alt jeg har lest og hørt sier meg at jeg skal frem til en verdi som ligner på f.eks 1.086 eller 1.032..
Problemet er at jeg ikke finner igjen disse verdiene på hydrometeret..
Legger ved et bilde av de verdiene jeg fikk idag, og håper noen kan hjelpe meg å tolke dem til en fornuftig OG verdi. Gjerne med en forklaring på hvordan.
På forhånd takk!