Hvordan lese oppskriften?

Når en oppskrift oppgir ingredienser pr 100 liter, altså slik: "ingredients/ 100 L". Er det da 100 liter ferdig øl, eller 100 liter til fermentering som oppgis? Det står ikke noe om det i oppskriften, så jeg antar at det er en standard for det?
 
I Brewfather er det i hvert fall brukt volum ved kokeslutt for tilsetninger i kok, og volum i gjæringskar for tørrhumling etc.
 
I Brewfather er det i hvert fall brukt volum ved kokeslutt for tilsetninger i kok, og volum i gjæringskar for tørrhumling etc.
ble ikke klokere av det jeg altså, så jeg sendte dem en Mail. Dette er forresten en oppskrift fra kalenderen til Castle Malting.
 
Sist redigert:
Siden det kan variere en hel del hvor mye du tar med av det som befinner seg i kjelen etter kok, er den eneste meningsfylte standarden for "batch size" det som på eneglsk gjerne heter "end of kettle volume". Det er den du beregner både maltoppskrift og humletilsetninger i kok i forhold til.
 
Tilbake
Topp