Hyperaktiv BE-134

MortenSickel

Norbrygg-medlem
Sist fredag kveld satt jeg en Kinn kveldsbris (hvor mange ganger har jeg holdt på å skrive kveldsbrus?) Pilsmalt, hvete og cara, humlet i 60 minutter og WP. Satt til gjæring litt innpakket på.en varmeplate som var stilt på 20 et rom som holdt ca 18. Belgierene jobbet noe voldsomt og drev temperaturen opp i 22. I går sank den og i dag var det helt stille, jeg var nysgjerrig så jeg tok en prøve - SG på 1004(!) Ferdig gjæret på fire dager. Den skal få stå og roe seg og felle ut noen dager, men allikevel ny rekord.
 

Finn Berger

Moderator
Ikke uvanelig det. Min pleier å være ferdig etter 3 dager
OJ - det var voldsomt. Jeg har brygga et par batcher saison med denne, og da har den oppført seg sånn jeg er vant til at saisongjær oppfører seg, dvs. at den jobber seg normalt godt ned, men så bruker den lang tid på å hakke opp dekstriner. Skikkelig lang tid. Klukkinga i gjærlåsen avtar jevnt og trutt, men du verden så lenge den holder på. Da har jeg den stående på 25 grader, og den ender opp under 1.000.
 
Topp