Terje J
Norbrygg-medlem
Har en IBA fra Bryggselv til gjæring med US-05. Etter 6 dager ble lokket åpnet og tørrhumle tilsatt. Stormgjæringen var over, men fortsatt god aktivitet I gjærlåsen. Syntes det var mye gjærskum på overflaten (blankt og litt seigt), målte SG til 1.016 (OG 1.62, og temp startet på17gr og økt til 19gr etter 5 dager). Ett døgn senere er det bråstopp i gjæringen og det ser ut som om humlen har lagt seg som en skikt mellom gjær og ølet.
Vedlagt bilde viser gjæren før jeg tilsatte tørrhumlen, lurer nå på om det kan være infeksjon, eller er alt normalt?? (lukter og smaker greitt...)
Skulle jeg ventet noe lengre før tilsetting av humlen?
Vedlagt bilde viser gjæren før jeg tilsatte tørrhumlen, lurer nå på om det kan være infeksjon, eller er alt normalt?? (lukter og smaker greitt...)
Skulle jeg ventet noe lengre før tilsetting av humlen?