1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Ikke noe skum i glasset, men bra med kullsyre.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Thornbridge, 13 Mar 2018.

  1. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ingefærøl, karbonet med drops. Bra med kullsyre, men ikke noe skum. Flasker og glass er vasket etter alle kunstens regler. Flasker vaskes med maskindeler, skylles godt, tørkes og får en omgang med starsan før tapping. Har ikke problemer med kjøpt øl, det skummer i glasset, så da kan glasset utelukkes. [​IMG]
     
  2. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Er det brygget på kun sukker?
    Det er ikke no skum i brus heller
     
  3. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Det kan godt være bra med kullsyre uten at skummet er holdbart. Brus har ikke proteiner som danner holdbart skum. Lange og mellomlange proteinkjeder + isohumulone (som gir bitterhet og elastisitet) fra humle er hovedbestanddelene i ølskum. Gjetter på at denne ikke hadde mye bitterhet?
     
    #3 Holmentoppen, 13 Mar 2018
    Sist redigert: 13 Mar 2018
  4. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ikke noe sukker i denne, kun litt honning.
     
  5. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Stemmer, den er ikke mye bitter...
    Da er det kanskje slik ingefærøl skal være, leskende og godt, uten skum?

    Er bare 7 gram Columbus i denne.
     
  6. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvordan er smaken? Litt nysgjerrig på å lage en ordentlig Ginger Ale! Tenkte å bruke slow-juiceren, og bare tilsette saften...
     
  7. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Veldig god på smak!
    Dette er ingefærØL, så langt unna det søte deilige du får kjøpt rundt omkring...

    Vurderer å eksperimentere med litt mer humle neste gang.
     
    YngveKL liker dette.
  8. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Dersom det ikke er sukker og ikke er malt, men det er honning, da er det vel egentlig ingefær-mjød.
    Men mulig jeg missforstod o_O ?
    Det er kanskje malt og så litt honning?
     
  9. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Jeg missforstod, ser nå i en annen tråd at det er en maltbasert drikk. Altså ØL :)

    God ingefærøl oppskrift?
     
  10. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det er øl ja. Ble veldig godt. Har nå skjønt at mengde humle er avgjørende for hvor godt ølet skummer. I denne er det nesten ikke humle, derfor ikke noe skum.
     
  11. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Det stemmer, men jeg er usikker på hvor godt et bittert ingefærøl blir? Kanskje det er like greit å leve med lavt skum?
     
  12. Arnemann

    Arnemann
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Må sies at øl med det (subjektivt) fineste skummet også har veldig lite humle i seg: Hefeweissen, belgisk wit og mange typer surøl. Det skal gå helt fint å få til skum uten mye humle, så lenge man har kontroll på proteininnholdet i ølet.

    Det kan jo selvsagt hende at ingefær gjør noe med skumdannelsen i øl da, det har jeg ingen anelse om. Brukte (ALT for mye) ingefær i et juleøl en gang, og har egentlig aldri turt å ta i det igjen.

    EDIT:
    Kikket på oppskriften og ser at det ble tilsatt revet sitronskall. Vasket du sitronene godt? Sitroner, appelsiner og mye annet belegges med voks for bedre holdbarhet. Denne voksen er en velkjent "beer foam killer". Økologiske frukter blir ikke vokset, men jeg har lykkes med vanlige appelsiner om jeg vasker dem godt nok.
     
  13. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Ja, hveteøl gir alltid bra skum selvsagt.
     
  14. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Så det er ikke noe spesielt ved oppskriften som tilsier at ølet ikke skal skumme? Hvis man ser bort fra evt dårlig vasket sitron og mengde (1000 gr) ingefær..
     
  15. Arnemann

    Arnemann
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    I grunn ikke. Prøv en økologisk sitron neste gang, og vær ekstra nøye med at alt utstyr i kontakt med vørter og øl er godt vasket og skylt. Det skal ikke mye såperester eller annen skitt til før skummet forsvinner på denne måten.
     
    Thornbridge liker dette.

Del denne siden