Heisann, vi skal prøve å brygge en imperial havrestout til helga etter en modifisert oppskrift. En kjenning av meg hadde lagd en nydelig stout med 1,8 kg lys LME, 0,9 kg mørk LME og 300 g lys DME, og steeping av 350g black patent, 350g roasted barley og 800g flaked barley, target som bitterhumle og ekg som aromahumle, OG 1,050 og 34 IBU, gjæret med Wyeast 1084 irish ale. Denne ble virkelig god, synes jeg, men kunne som sagt tenke meg å prøve å modifisere denne til en imperial-oppskrift, og bytte ut flaked barley med havregryn.
Min planlagte oppskrift:
Steeping av spesialmalt sammen med havregryn (som jeg har røstet litt i ovnen på forhånd), ca 70 grader i 30 minutter.
Gjærstarter av Wyeast 1084 er allerede på magnetrøreren, så det blir brygging til helga uansett
Size: 22 liters
Color: 218 HCU
Bitterness: 36 IBU
OG: 1.080
FG: 1.022
Alcohol: 7.5% v/v
Grain:
500g British black patent
500g Roasted barley
750g Flaked oats
Boil: SG 1.146 12 liters
3600g Light malt extract
900g Dark malt extract
500g Light dry malt extract
Hops:
70g Target (11% AA, 60 min.)
70g Kent Goldings (4.5% AA, 5 min.)
Synspunkter?
Min planlagte oppskrift:
Steeping av spesialmalt sammen med havregryn (som jeg har røstet litt i ovnen på forhånd), ca 70 grader i 30 minutter.
Gjærstarter av Wyeast 1084 er allerede på magnetrøreren, så det blir brygging til helga uansett
Size: 22 liters
Color: 218 HCU
Bitterness: 36 IBU
OG: 1.080
FG: 1.022
Alcohol: 7.5% v/v
Grain:
500g British black patent
500g Roasted barley
750g Flaked oats
Boil: SG 1.146 12 liters
3600g Light malt extract
900g Dark malt extract
500g Light dry malt extract
Hops:
70g Target (11% AA, 60 min.)
70g Kent Goldings (4.5% AA, 5 min.)
Synspunkter?