Imperial Oatmeal Stout (v2)

GeirH

 
Nå skal vi prøve å lage havrestouten vår på nytt. Vi lagde denne i slutten av januar på ekstrakt med stort hell (http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,4991.0.html), så jeg har prøvd å konvertere denne til all-gran, og oppskalert til 50 liter. Har også stående en 1,8 kg-boks med lys maltekstrakt som vi like gjerne kan benytte sammen med resten av malten til dette brygget.

Tilbakemeldinger mottas, som vanlig, med takk :)

------------
BeerSmith Recipe Printout - http://www.beersmith.com Recipe: USH Imperial Oatmeal Stout v2
Brewer: Geir
Asst Brewer:
Style: Imperial Stout
TYPE: Partial Mash
Taste: (0,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 50,00 L     
Boil Size: 60,00 L
Estimated OG: 1,082 SG
Estimated Color: 105,2 EBC
Estimated IBU: 60,7 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amount        Item                                      Type        % or IBU     
1,80 kg      Pale Liquid Extract (15,8 EBC)            Extract      10,11 %     
11,00 kg      Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)          Grain        61,80 %     
1,50 kg      Oats, Flaked (2,0 EBC)                    Grain        8,43 %       
1,00 kg      Black (Patent) Malt (985,0 EBC)          Grain        5,62 %       
1,00 kg      Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC)    Grain        5,62 %       
1,00 kg      Roasted Barley (591,0 EBC)                Grain        5,62 %       
0,50 kg      Chocolate Malt (689,5 EBC)                Grain        2,81 %       
100,00 gm    Target [14,00 %]  (60 min)                Hops        53,8 IBU     
200,00 gm    Goldings, East Kent [4,50 %]  (5 min)    Hops        6,9 IBU     
1 Pkgs        Irish Ale (Wyeast Labs #1084) [Starter 300Yeast-Ale                 


Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 16,00 kg
----------------------------
Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Step Time    Name              Description                        Step Temp   
60 min        Mash In            Add 40,00 L of water at 73,8 C      67,0 C       
 
Denne tappet vi nå i helga, så litt tidlig å si noe om resultatet ennå. Fikk litt problemer med dårlig utgjæring, så vil nok prøve lavere mesketemperatur neste gang. Hadde en OG på 1,084, og gjæringa stoppa på 1,030. Gjæret først en uke på 19 grader, deretter en uke på 21, og så seks dager til på 23, men ingen endring siste halvannen uke... Jeg er rimelig sikker på at jeg hadde nok gjær (to-stegs starter, først 2 liter, så 4 liter), og innpisking av luft ved hjelp av en mørtelblander på drillen. Første gang med selvkvernet malt også (monstermill mm2.0 med 1,1 mm åpning), men tror ikke det er der problemet er - malingsgraden så veldig lik ut som den ferdigkvernede vi har kjøpt fra bryggselv...

Utstyret vi brukte finner du her.
 
Tilbake
Topp