1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Imperial stout med ekstrakt

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av magnesax, 3 Jun 2009.

  1. magnesax

    magnesax
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Porsgrunn
    Heisann, nå nærmer jeg meg snart mine første 100L egenprodusert brygg, så tenkte jeg skulle lage noe artig for å krysse grensen. Har blitt svært glad i Nøgne Ø sin Imperial Stout, så kunne tenke meg noe svart, sterkt og kraftig  ;D  Inspirert av "NM 05 SS2 - Imperial Stout - Geir Ove Grønmo" og "NM 05 SS1 - Imperial Stout - Gahr Smith-Gahrsen" tenkte jeg noe som følger:

    3kg lys ekstrakt
    3kg medium ekstrakt
    300g chokolade malt
    300g crystall malt
    300 roasted barley
    target 10.2% 100g 60min
    target 10.2% 50g 15min
    east kent golding 4.9% 50g 15min
    target eller ekg 20g 5min
    boil 18L / total 25L
    OG 1082, IBU 90

    Tenker meg en starter på Wyeast 1318, som steges opp i to runder litt god tid i forveien.  Eventuelt en starter basert på to poser 125ml wyeast, og steget opp i to runder.  Noen umiddelbare feil eller mangler i oppskriften? Som dere kanskje skjønner av tallene er de tatt litt på måfå i BeerCalc, da jeg har liten erfaring med slike mengder spesial malt og humle fra før  :)
     
  2. Kjetil S

    Kjetil S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Jeg ville unngått Target, iallfall ved 15 og 5 minutter. Som bitterhumle ved 60 minutter er den god, men har den leie egenskapen at den kan være i overkant røff i begynnelsen for så å bli ganske rund og mild etter en tids lagring.
     
  3. Dalaker

    Dalaker
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Skal ikke en såpass alkoholsterk øl lagres en viss tid uansett?
     

Del denne siden