infeksjon i ølet

Bjørn k

Norbrygg-medlem
eg har flaska eit kar med 25 liter øl..det sto til gjæring på 8-9 grader i 4 uker..flasket og lot det stå til karbonering  i to uker og har nå stått kjølig i 3 uker etter karbonering..men når eg smaker på ølet så har det ein form for syrlig ettersmak,og det smaker ikkje heilt øl heller, det lukter litt syrlig også.det har det gjort fra det var ferdig gjæret,men trodde kanskje den syrlige "smaken" ville forsvinne.men det har den ikkje!!.Er dette eit tegn på infeksjon i ølet?? har desinfisert alt med starsan..det er bra med kullsyre 7g/l sukker,og ingen skumming ut av flaska når eg åpner den som eg ser noen har problemer med ved infeksjon..er det noen som veit ka dette er??og hva som kjennetegner eit infisert øl??
 
Syrlig hmm da er spørsmålet: smaker det godt?
Hva slags øl, mye sukker?

Og ikke minst hvor holder du til?
 
eg skal se litt nærmere på den lista..nei eg er ikkje fornøyd med smaken på ølet..nei .sju gram sukker er noe eg synest var bra greier..da er det egentlig bra med kullsyre gjennom heile glasset når ein drikker!!holder til i hordaland..
 
Tilbake
Topp