1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Ink & Dagger gjæret med kveik

En tråd i 'Brygging' startet av Stikkaren, 15 Des 2018.

  1. Stikkaren

    Stikkaren
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei

    Som nevnt i overskriften vil jeg gjøre et forsøk på å brygge 25 liter av Amundsens Ink & Dagger med kveik, type Sigmund Gjernes. Har sett at flere advarer mot normal mengde bitterhumle i APA og IPA da kveiken forsterker bitterheten i ølet. Originalens IBU er 65. Oppskriften sier 17 gram Magnum på 60 min, neste tilsetning er 6 gram hver av henholdsvis Citra, Mosaic og Simcoe når det er 10 min igjen av koketiden. Deretter er det whirlpoolhumle og tørrhumling.

    Hva sier erfarne kveikere, bør jeg bare kutte ut bitterhumla helt eller kutte den kraftig ned?
    Er ute etter en fruktig og leskende humlebombe i disse maltsøte juletider.
     
  2. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kutt ut Magnumen evt. minimalt med bitterhumle, kjør resten i whirlpool/øk whirlpoolmengden til 80-100 gram + tørrhumling i en eller to omganger.
    Vil ikke bli en link & dagger-klone men kanskje du vil like det...
     
  3. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Er bare Ebbegården som reagerer sånn med humle. Kjør på som vanlig
     
  4. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Som Morten sier. Kjør på som vanlig.
     
  5. Stikkaren

    Stikkaren
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mange takk for god oppklaring, da kjører jeg oppskriften som den er, helt frem til pitching!
     

Del denne siden