1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Ink & Dagger gjæret med kveik

En tråd i 'Brygging' startet av Stikkaren, 15 Des 2018.

  1. Stikkaren

    Stikkaren
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei

    Som nevnt i overskriften vil jeg gjøre et forsøk på å brygge 25 liter av Amundsens Ink & Dagger med kveik, type Sigmund Gjernes. Har sett at flere advarer mot normal mengde bitterhumle i APA og IPA da kveiken forsterker bitterheten i ølet. Originalens IBU er 65. Oppskriften sier 17 gram Magnum på 60 min, neste tilsetning er 6 gram hver av henholdsvis Citra, Mosaic og Simcoe når det er 10 min igjen av koketiden. Deretter er det whirlpoolhumle og tørrhumling.

    Hva sier erfarne kveikere, bør jeg bare kutte ut bitterhumla helt eller kutte den kraftig ned?
    Er ute etter en fruktig og leskende humlebombe i disse maltsøte juletider.
     
  2. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Gjæren
    Kutt ut Magnumen evt. minimalt med bitterhumle, kjør resten i whirlpool/øk whirlpoolmengden til 80-100 gram + tørrhumling i en eller to omganger.
    Vil ikke bli en link & dagger-klone men kanskje du vil like det...
     
  3. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Er bare Ebbegården som reagerer sånn med humle. Kjør på som vanlig
     
    Sarge liker dette.
  4. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Som Morten sier. Kjør på som vanlig.
     
    Sarge liker dette.
  5. Stikkaren

    Stikkaren
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mange takk for god oppklaring, da kjører jeg oppskriften som den er, helt frem til pitching!
     
  6. Geir Olav Olsen

    Geir Olav Olsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei. Kordan blei denne Amundsen med kveik?
     
    AndersHonstad liker dette.
  7. Stikkaren

    Stikkaren
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei beklager seint svar!

    Eg synes den blei veldig god, fatet blei tomt ganske raskt.
     
  8. ulrikkleven

    ulrikkleven
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Når tilsatte du tørrhumlen ?
     
  9. Stikkaren

    Stikkaren
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Usikker på om det var dag 2 eller 3, trur det var dag 2.
     
  10. Rubencito

    Rubencito
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Skien

    Så spennende! Jeg har tenkt på å gjøre akkurat denne oppskriften med kveik. Hvor lang tid tok det å få gjæret ferdig? Hvilken gjæringstemp brukte du?
     
  11. Stikkaren

    Stikkaren
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg gjæra vel på 36-39 grader, mener ølet hadde nådd FG etter 3 døgn, men lot det stå noen døgn til for å være sikker på at gjæren ikke kvikna til igjen etter tørrhumling.
     
    Ole-Thomas Netten og Rubencito liker dette.

Del denne siden