Innspill på denne IIPAen?

Pål

 
Har massevis av amerikansk humle fra sist høst liggende, så tenkte å bruke opp litt på en Imperial/Dobbel IPA! Noen som har noen tanker om denne oppskrifta?

Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1087
FG:
Alcohol: 8.7 % by vol.
Colour: 20 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 102 IBU
BU/GU: 1.17

Fermentables
Pale Malt 7 EBC 8000 grammes
Crystal Malt 135 200 grammes
Cara Pils 37 EBC 200 grammes
Flaked Oats 100 grammes

Mash schedule: 65 90 min.

Hops
Columbus 15.2% alpha 30 grammes 60 minutes
Cluster             9% alpha    50 grammes 30 minutes
Chinook             12.4% alpha 60 grammes 15 minutes
Cascade 5.5% alpha 60 grammes 10 minutes
Blanding 10% alpha 80 grammes 5 minutes

Fermentation
Yeast: 1272 American Ale II
Fermented at 20 degrees C for 30 days.

Comments:

Humle 5 min: Cascade, Chinook, Cluster og columbus 20 g av hver
Humle 1 min: samme
Tørrhumling: samme?
 
Tror noe sånt blir alt for bittert for min smak, iallefall med tanke på den sparsommelige mengden krystallmalt.
 
Pål skrev:
Har massevis av amerikansk humle fra sist høst liggende, så tenkte å bruke opp litt på en Imperial/Dobbel IPA! Noen som har noen tanker om denne oppskrifta?

Hei Pål!
Jeg synes det ser ut som du må ta en tur på Dragvoll med en flaske eller to når ølet er klart.  ;D
 
Ja, dette blir en humlebombe, ingen tvil om det. Noen som har erfaring med cluster?

Skal ikke se bort i fra at jeg stikker innom med en flaske eller to, Lars!
 
Har bare erfaring med :

Columbus  15.2%  alpha  30  grammes  60  minutes
Chinook              12.4%  alpha  60  grammes  15  minutes
Cascade  5.5%  alpha  60  grammes  10  minutes

Columbus er skikkelig snadder :)
 
Pål skrev:
Ja, dette blir en humlebombe, ingen tvil om det. Noen som har erfaring med cluster?

Skal ikke se bort i fra at jeg stikker innom med en flaske eller to, Lars!

Har ikke prøvd Cluster nei, men googler du Cluster hops, finner du referanser som spenner fra kattepiss til solbær. ;-)
Det skal iallefall være en gammel amerikansk humletype.

Skal selvfølgelig sørge for at du slipper å returnere tomhendt, om du kommer. :biersmile:
 
Det høres godt ut.
Men jeg kan være enig med Helge T at det muligens er litt lite krystallmalt. Jeg har sett på "Pliny"-oppskrift og IPA (Sippin' on the dock of the Bay) oppskrift fra "Zymurgy", det ser ut som de bruker mellom 7 og 8 % krystall. Du har vel ca 5%, så kanskje bruk 400g Carapils? Men jeg ville kanskje kutte litt på 30, 15, 10 og 5 minutter og bruke det på
1 minutt og ca 80-100g på tørrhumling. (Ref 2 overnevnte oppskrifter).
Og kom med tilbakemelding på ferdig brygg!

janh
 
Det er et godt forslag, janh! Har lyst til å prøve å fokusere på humletilsetninger sent i koketida på dette ølet. Har ikke brukt carapils før, men det skal visstnok bidra med fylde og skumfasthet uten å bidra med mye sødme, noen som har erfaringer?
 
Da er ølet brygget. Den endelige oppskrifta ble altså slik, i tilfelle noen skulle være interessert. :) Pga ganske dårlig utbytte endte vi opp med litt lav OG, selv med maltekstrakt i. Har likevel trua på at ølet ble godt. Bra med humlesmak bør det i alle fall bli. Så mye humle har vi ikke brukt i et brygg før!

Statistics
Volume: 26 liters
OG: 1075
Colour: 22 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 88 IBU
BU/GU: 1.17

Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7500 grammes
Crystal Malt 135 300 grammes
Cara Pils 37 EBC 400 grammes
Dry Light Extract 200 grammes


Mash schedule: 66 90 min.
Hops
Columbus 15.2% alpha 20 grammes 60 minutes
Cascade 5.5% alpha 80 grammes 15 minutes
Chinook             12.6% alpha 80 grammes 10 minutes
Cascade 10% alpha 100 grammes 5 minutes
Cascade 10% alpha 100 grammes 1 minutes


Fermentation
Yeast: 1272 American Ale II
Fermented at 20 degrees C for 30 days.
Fermented at 20 degrees C for 14 days.

Comments:
5 min: Cascade, Chinook, Cluster og columbus 25 g av hver
1 min: samme
 
Tilbake
Topp