Innspill på første American Amber Ale

pergpau

Norbrygg-medlem
Hei!
Skal brygge American Amber Ale for første gang og lurer på om jeg er på rett kjøl med denne:

Recipe: Kon-Tiki Amber
Style: American Amber Ale
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 33,09 l
Post Boil Volume: 31,20 l
Batch Size (fermenter): 30,00 l
Bottling Volume: 29,00 l
Estimated OG: 1,053 SG
Estimated Color: 30,3 EBC
Estimated IBU: 33,5 IBUs
Brewhouse Efficiency: 65,00 %
Est Mash Efficiency: 65,0 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
6,50 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 81,8 %
0,70 kg Munich Malt - 20L (39,4 EBC) Grain 2 8,8 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 3 6,3 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 4 2,5 %
0,05 kg Chocolate Malt (1200,0 EBC) Grain 5 0,6 %

30,00 g Perle [7,10 %] - Boil 60,0 min Hop 6 18,2 IBUs
15,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 4,5 IBUs
15,00 g Centennial [10,20 %] - Boil 15,0 min Hop 8 6,5 IBUs
15,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 5,0 min Hop 9 1,8 IBUs
15,00 g Centennial [10,20 %] - Boil 5,0 min Hop 10 2,6 IBUs
10,00 g Cascade [7,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
10,00 g Centennial [10,20 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 12 0,0 IBUs

Meske på 67C.
Ca 25l til gjæring etter trub.
 

Hallstein

Norbrygg-medlem
Du er på god vei med den oppskriften der ja.
Maltlista er svært lik den jeg brukte.
Personlig likte jeg bitterheten etter noe lagring, og på den amberen jeg lagde tidligere i høst hadde jeg 37 IBU på 1.060 OG.
Jeg vil derfor tro din bitterhet stemmer ganske godt mtp. hvordan din OG ligger.

Tasting notes på mitt øl var : (ølet ble brygget 25. februar)

Nice karamell-aktig maltaroma med en god humlearoma (brukte samme humlesorter som deg. Centennial og Cascade). Kanskje ønskelig med litt mer aromahumle. Tørrhumling hadde nok ikke vært så dumt. (Jeg kjørte kun sen humle ved 10, 1 og 0 minutter med ingen tørrhumle). Markant bitterhet med en passe kropp, ikke alt for kraftig. Ville justert ned bitterheten noe.
14. april 2014 : Bitterheten er noe nedjustert, men kanskje 5 IBU's for høy. Ellers god.

Så ja. Tror du treffer meget bra med denne oppskriften !
 

pergpau

Norbrygg-medlem
Takk for tips dere! Da går jeg for den jeg har, men bytter kanskje ut Crystal 120L med amber malt :)
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Ambermalt må til i en Amber ja
Brygget en meget god Amber til NM med samme maltbase som deg + 5% ambermalt
 

Gahr

Norbrygg-medlem
Amber malt er ikke noe must i en amber ale...

Thomas Fawcetts amber malt har en meget distinkt smak som fort dominerer for mye. Hvis målet er et øl med fokus på fruktig maltsødme ville jeg antakelig droppet amber malt (fra Thomas Fawcett i alle fall).
 
Hvilken distinkte smak er det du tenker på Gahr? Hvis den lar seg beskrive...

Kjøpte Amber malt av Bryggselv (som vel er fra Thomas Fawcett) når jeg brygget den West Coast Amber oppskriften her på forumet, og syns det ble et riktig så godt øl av det. Hadde vært interessant å vite hva Amber-malten bidro med tanke på å brygge den igjen med f.eks. en annen type Amber malt.
 

Gahr

Norbrygg-medlem
Amber-maltet fra TF har en ganske kraftig smak av både brød og mild kaffe. Minner om nedtonet chocolate malt. Kan naturligvis funke greit i en amber også, men vær nøktern.
 
Topp