1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Innspill på første American Amber Ale

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av pergpau, 29 Jun 2014.

  1. pergpau

    pergpau
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei!
    Skal brygge American Amber Ale for første gang og lurer på om jeg er på rett kjøl med denne:

    Recipe: Kon-Tiki Amber
    Style: American Amber Ale
    Recipe Specifications
    --------------------------
    Boil Size: 33,09 l
    Post Boil Volume: 31,20 l
    Batch Size (fermenter): 30,00 l
    Bottling Volume: 29,00 l
    Estimated OG: 1,053 SG
    Estimated Color: 30,3 EBC
    Estimated IBU: 33,5 IBUs
    Brewhouse Efficiency: 65,00 %
    Est Mash Efficiency: 65,0 %
    Boil Time: 60 Minutes

    Ingredients:
    ------------
    Amt Name Type # %/IBU
    6,50 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 81,8 %
    0,70 kg Munich Malt - 20L (39,4 EBC) Grain 2 8,8 %
    0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 3 6,3 %
    0,20 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 4 2,5 %
    0,05 kg Chocolate Malt (1200,0 EBC) Grain 5 0,6 %

    30,00 g Perle [7,10 %] - Boil 60,0 min Hop 6 18,2 IBUs
    15,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 4,5 IBUs
    15,00 g Centennial [10,20 %] - Boil 15,0 min Hop 8 6,5 IBUs
    15,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 5,0 min Hop 9 1,8 IBUs
    15,00 g Centennial [10,20 %] - Boil 5,0 min Hop 10 2,6 IBUs
    10,00 g Cascade [7,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
    10,00 g Centennial [10,20 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 12 0,0 IBUs

    Meske på 67C.
    Ca 25l til gjæring etter trub.
     
  2. pergpau

    pergpau
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Og ikke minst gjæren: WLP001 CALIFORNIA ALE YEAST
     
  3. Hallstein

    Hallstein
    Expand Collapse
    Fylkesleder

    Bosted:
    Levanger
    Du er på god vei med den oppskriften der ja.
    Maltlista er svært lik den jeg brukte.
    Personlig likte jeg bitterheten etter noe lagring, og på den amberen jeg lagde tidligere i høst hadde jeg 37 IBU på 1.060 OG.
    Jeg vil derfor tro din bitterhet stemmer ganske godt mtp. hvordan din OG ligger.

    Tasting notes på mitt øl var : (ølet ble brygget 25. februar)

    Nice karamell-aktig maltaroma med en god humlearoma (brukte samme humlesorter som deg. Centennial og Cascade). Kanskje ønskelig med litt mer aromahumle. Tørrhumling hadde nok ikke vært så dumt. (Jeg kjørte kun sen humle ved 10, 1 og 0 minutter med ingen tørrhumle). Markant bitterhet med en passe kropp, ikke alt for kraftig. Ville justert ned bitterheten noe.
    14. april 2014 : Bitterheten er noe nedjustert, men kanskje 5 IBU's for høy. Ellers god.

    Så ja. Tror du treffer meget bra med denne oppskriften !
     
  4. Runeaasp

    Runeaasp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Asker
  5. pergpau

    pergpau
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takk for tips dere! Da går jeg for den jeg har, men bytter kanskje ut Crystal 120L med amber malt :)
     
  6. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ambermalt må til i en Amber ja
    Brygget en meget god Amber til NM med samme maltbase som deg + 5% ambermalt
     
  7. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Amber malt er ikke noe must i en amber ale...

    Thomas Fawcetts amber malt har en meget distinkt smak som fort dominerer for mye. Hvis målet er et øl med fokus på fruktig maltsødme ville jeg antakelig droppet amber malt (fra Thomas Fawcett i alle fall).
     
  8. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Utsagnet var ikke ment bokstavelig :)
     
  9. Sjakkt

    Sjakkt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vøyenenga
    Hvilken distinkte smak er det du tenker på Gahr? Hvis den lar seg beskrive...

    Kjøpte Amber malt av Bryggselv (som vel er fra Thomas Fawcett) når jeg brygget den West Coast Amber oppskriften her på forumet, og syns det ble et riktig så godt øl av det. Hadde vært interessant å vite hva Amber-malten bidro med tanke på å brygge den igjen med f.eks. en annen type Amber malt.
     
  10. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Amber-maltet fra TF har en ganske kraftig smak av både brød og mild kaffe. Minner om nedtonet chocolate malt. Kan naturligvis funke greit i en amber også, men vær nøktern.
     

Del denne siden