IPA med Ahtanum, Simcoe og Nelson Sauvin

Marius K.

Norbrygg-medlem
Holder på å slenge sammen en IPA-oppskrift og har lyst til å teste kombinasjonen av humlene Ahtanum, Simcoe og Nelson Sauvin. Jeg har laget en del single hop oppskrifter for APA/IPA, men har liten erfaring med å lage oppskrifter med flere humler sammen. I tillegg til en 60 minuttes tilsettning av Magnum tenkte jeg pøse på med humle på 10 min, 5 min og ved flame-out, i tillegg til mye tørrhumle (totalt 6 gram per liter). I utgangspunktet tenkte jeg bruke like mengder av alle de tre humlene på de ulike tidspunktene. Er det en grei fremgangsmåte? Jeg ser alfasyreinnholdet varierer en del på disse fra 3,4 % (Ahtanum) til over 10 % på de to andre. Er det noe jeg bør ta hensyn til på noen måte annet enn at de selvfølgelig bidrar ulikt inn på antall IBU?

Tenkte oppskriften noe sånt som dette:

Generell info:
OG: 1,065
FG: 1,013
EBC: 11,5
IBU: 65
Volum: 22 liter

Malt:
Golden promise pale malt 47,5 %
Marius Otter pale malt 47,5 %
Biscuit malt 3 %
Munich malt 2 %

Humle:
@ 60 min: Magnum til target IBU 65
@ 10 min: like mengder Ahtanum, Simcoe og Nelson, totalt 3,3 gram per liter
@ 5 min: samme som over
@ 0 min: samme som over
Tørrhumle: 1,6 gram per liter Ahtanum, 1,6 gram per liter Simcoe og 2,8 gram per liter Nelson.

Gjær:
Usikker på gjær enda, men enten WLP001/WLP007/WLP051 eller WLP090.
 
Tilbake
Topp