1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

ipa med sitrus

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Pål Heide Kielland, 19 Jul 2018.

  1. Pål Heide Kielland

    Pål Heide Kielland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trøndelag
    har en ipa i støpeforma. Amarillo og citra i kok og mosaic og citra som tørrhumling. Har noe tørket sitronskall og appelsinskall liggende og leker med tanken om å tilsette disse de siste minuttene av koken for å forsterke situspreget. Yeah or nay?
     
  2. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Tilsett knuste korianderfrø i koken. Det med skall vet jeg selv lite om så kommenterer ikke noe på det. Mosaic vil forøvrig fjerne fokus fra citrus, den er tung og ikke citrus.
     
    Pål Heide Kielland liker dette.
  3. Pål Heide Kielland

    Pål Heide Kielland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trøndelag
    Takk for tips, har korianderfrø liggede så det passer bra. Vurderer en smash med mosaicen senere, mulig den blir spart til det
     
  4. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Hvis du vurderer en smash med mosaic, og vil lage et annet øl med citrus, så ville jeg droppet mosaic'en fra citrusen og brukt den i mosaic'en. Mosaic klarer å bære en single hop uten spørsmål stilt, men den vil som sagt forpurre litt i citrus-greiene dine.
     
    Pål Heide Kielland liker dette.
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Evt så kan du bruke Motueka som tørrhumle i citrus. Den synes jeg blir veldig lime-aktig hvis du ikke koker den, men bruker som tørrhumle. Skarp lime-ish
     
    Marius K. og Pål Heide Kielland liker dette.
  6. Pål Heide Kielland

    Pål Heide Kielland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trøndelag
    takk for tips :)
     
  7. Pål Heide Kielland

    Pål Heide Kielland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trøndelag
    Kronprinsen og nr 2 i arverekka som foretrekker skvip (rusbrus etc) framfor godt øl. Må forsøke å lokke de over på den lyse siden. Tror en sitrus-ipa kan være et greit redskap til akkurat det
     
  8. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Hvis det er et konverteringsprosjekt så bør du kanskje også tenke på kroppen i ølet. Rusbrus er vel tynt, men klissete?
     
  9. Pål Heide Kielland

    Pål Heide Kielland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trøndelag
    Men ølet skal også bli godt :) Har pale, biscuit og et snenv munich liggende, tenker mesking på 66 C.
    WLP001...
     
  10. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Blir brød/kjeksete iallefall. Biscuit er jo nydelig godt, der man vil ha det.
     
  11. Pål Heide Kielland

    Pål Heide Kielland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trøndelag
    i mangel på maris otter...
    Vi får se hvordan det blir til slutt, må prøves.
     

Del denne siden