Ipa og bitterhet

Hei ØLFOLK☺
Smakte nettop på min førsteflaskete, som er en IPA allgrain fra Petit. Den er brygget ca nøyaktig etter oppskrift, men stukket om etter 11 dager. Smaker og lukter meget bra, kanskje ikke så fyldig som forventet men det kan ha med førstebrygg erfaring å gjøre. Men det kommer en litt "stikkende" smak på tungespissen. Er dette bitterhet?
Tenker også litt på å humle neste gang fra 50-45 min istedenfor 60, dette for å redusere bitterhet og øke aroma.
Synspunkter?
 
50-45 minutter vil ikke øke aroma, men vil redusere bitterheten litt. Du kan også redusere bitterheten ved å bruke mindre humle ved 60 minutter. For mer aroma bruker du mer humle mot slutten av koketiden (gjerne etter at du har slått av varmen), eller mer tørrhumle.

Jeg pleier å kjenne bittersmaken lenger bak i munnen. Stikking på tungespissen er gjerne CO2.
 
Jeg ville heller ha redusert 60 min humlen litt og heller kjørt på litt ekstra fra 5 minutter og nedover ;)

Men nå er jo jeg et humlehode da.
 
Tilbake
Topp