IPA på brett

Smakte Nøgne Ø sin anamorphic IPA her for leden. Det var rare greier, men underbevisstheten min må likt den veldig godt, for nå lurer jeg på om jeg skal brygge noe slikt.

Akkurat det eksempelet er vel noe vanskelig å lage selv, da det er noe villgjær i tillegg til brett i den.

Med null(!) Viten om brett og hvordan dette fungerer så spør jeg kjære forum om litt hjelp til å komponere en oppskrift/fremgangsmåte.

Brett skal etter hva jeg har forstått, ikke utsettes for oksygen(ikke riste dunk etc.)

Vil den følge et typisk gjæringsforløp (2-3uker så coldcrash og flaske)

Er det noen begrensinger mtp IBU? Eller er det kun ved syrning med biola etc.

Tenker en oppskrift noe i den gata her:
(Sitter på bussen - så dette er bare en skisse(

Pale malt 70%
Hvete malt 20%
Flaket hvete 10%
Cara/crystal 10%

Humle: citra, motueka, amarillo, raku(?)
(Litt avhengig av hva jeg finner i fryseren, er på lager hos BS)

IBU: 60-70
30IBU på 60min
Resten på 15-0 min

Innspill og generell "gjæring med brett"-tips mottas med takk :)





Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Tilbake
Topp