Gledet meg så til å brygge min første IPA på søndag. Fikk laget en oppskrift på Bryggeland og handlet både malt, humle og gjær til en 25l batch. Søndagen kom og der stod jeg uten oppskriften. Tok det derfor litt på gefuhlen.
Spørsmål: Blir dette drikkandes?
Malt: Kjøpt til en IPA. Stort sett Pale Ale vil jeg tro
Humle: CTZ. 45 g i 60, 15g i 30, 15g i 10 og 15 g i 2 minutter
Gjær: White Labs WLP007
Mesket 60 min på 67C
Skyllet på 77C
Gjæring på ca 21-22C
Jeg klarner forøvrig ølene mine først med "Cold Crash" i 2-3 dager og så bruker jeg Gelatin når jeg overfører til Corneliusfat. Blir klart som dagen og super smak.
Men denne IPAen er jeg spent på. Har noen en mening om hvor den havner?
Spørsmål: Blir dette drikkandes?
Malt: Kjøpt til en IPA. Stort sett Pale Ale vil jeg tro
Humle: CTZ. 45 g i 60, 15g i 30, 15g i 10 og 15 g i 2 minutter
Gjær: White Labs WLP007
Mesket 60 min på 67C
Skyllet på 77C
Gjæring på ca 21-22C
Jeg klarner forøvrig ølene mine først med "Cold Crash" i 2-3 dager og så bruker jeg Gelatin når jeg overfører til Corneliusfat. Blir klart som dagen og super smak.
Men denne IPAen er jeg spent på. Har noen en mening om hvor den havner?