Hjemmelaget.
Jeg smelter 2 kg sukker i en tykkbunnet
kasserolle og rører til det er passe brunt og smakfullt.
Det krever litt trening å vite når det er passe så hvis du ikke har gjort det før forsøk
med små batcher. Nybegynnere har lett for å ikke brune nok.
Når det er passe brunt hell på litt vann. Det kreves ikke så mye og du trenger
ikke å kjøle ned sukkeret først .ddet koker kraftig men du får ikke gryta i trynet.
La det koke litt og spe til du får en passe tykk saus når den har kjølt seg.
Tilsettes under kokinga av vørteren, min 15 min før slutt.
Og hvis du vil skåre stort hos kjerringa, gjør du følgende:
Ikke hell alt oppi gryta, men sett igjen en drøy desiliter.
Så smelter du sukker i gryta igjen ,men denne gangen ca 200 gram.
Når det er passe brunt heller du det over i en form og glaser bunnen og kantene.
NB, ikkeno vann denne gangen
I kjelen med restene av sukkeret som har stivnet lager du karamellpudding fra
pulverpakke, gjerne Freia. Hell melka rett opp det stivnede sukkeret i gryta
og rør inn pulveret.Etter oppkok slår du alt sammen over i forma.
Og så kan du servere fruen verdens beste karamellpudding og nyte bonusen
etterpå.-)