Jever

Hei

Er det noen der ute som har noen ide om oppskriftsrettning for å havne noe i nærheten av Jever?

Sabeltann.
 
Ut frå det eg har funne her og der:
100% Pilsner malt
Hallertauer Mittelfruh
2042 Danish Lager

OG 1046
FG 1007
IBU 35-40


Verkeleg god pilsner :)
 
Se der ja.
Vet du noe om tider på humlen? IBU regner jeg ut selv. Skal all hummlensom bitter?

Takk så langt.

Sabeltann
 
Såg ein som hadde tilsetjingar på 60, 30 og 10.
Dette virker fornuftig for meg.
Eg vil nok legge det meste av humla som bitter, men eg må få understreke at dette berre er synsing frå mi side.
 
Fant denne på et tysk forum:
Im Wheeler/Protz "Brew Classic European Beers at Home" findet sich ein Jever-Rezept (S.133).
Für 25l (mir kommen die Werte bei den 25l-Rezepten aus dem Buch immer etwas zu niedrig vor...)
Schüttung: 4800g "Pale Malt" (es wird auch an anderer Stelle explizit von "Pilsener" geschrieben) + 480g Cara Pils
Eine Rast 90min bei 66°C
Hopfen: 25g "Hallertau" 7,5% und 70g Tettnanger 5% für 90min, 20g Hallertau 7,5% für 15min
Werte: 44IBU, 12EBC

Men flere på samme forumet er skeptiske til denne oppskriften.
 
Ser det er mange rundt om kring som mener å vite at den ikke er laget med pilsnermalt, og noen som sier at Cara Pils heller ikke benyttes.

Kanskje 100% Tysk Pale Malt, ett stegs mesk på 66°C og humleskjema som over?

Det burde gi et lyst og sikkert godt øl, men om det ligner Jever vet jeg ikke :)
 
Tilbake
Topp