1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

JK 04 JØ2 - Julebokk 2004 - Tore Bjørgo & Arild Gjerdseth

En tråd i 'Tradisjonelt norsk juleøl' startet av Webmaster, 20 Des 2007.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Julebokk 2004
    Øltype: juleøl
    Antall poeng i konkurransen: 38,5 av 50
    OG: 1.067
    FG: 1.010
    Farve (beregnet): ? EBC
    Beregnet bitter: 27,1 IBU
    Vørtermengde: 100 l
    Sluttvolum:    94 l

    Malt & sukker
    15000 gram  45,5 %  münchnermalt  ? EBC   
    15000 gram  45,5 %  pilsnermalt  ? EBC
    1600 gram  4,8 %  krystallmalt  ? EBC   
    1000 gram  3,0 %  carared      ? EBC
      700 gram  2,1 %  carapilsner  ? EBC

    Vann
    ? liter til innmesking
    ? liter til skylling

    Meskeskjema
    80 min    67 ºC

    Humle
    126 gram  Nordbrauer        10,0 % alfa  pellets  koketid 60 min
    85 gram  Saaz                2,7 % alfa  pellets  koketid 20 min
    45 gram  Hall. Hersbrucker  2,0 % alfa  pellets  koketid 10 min

    Krydder og andre tilsetninger
    30 gram  Irish moss  koketid 20 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 60 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren:  Wyeast Danish Lager 2042 Flytende 125 g + 1 l vørter

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring    20 dager ved 10-12 ºC
    Modning/sekundærgjæring  7 dager ved 16 ºC
    Lagring                  7 dager ved -2 - -3 ºC

    Øvrig informasjon
    Filtrert: nei
    CO2: naturlig
    Bryggedato: 10.09.2004
    Tappedato:  05.10.2004

    Kommentar:[/size][/tt]
     

Del denne siden