JK 04 JØ2 - Julebokk 2004 - Tore Bjørgo & Arild Gjerdseth

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Julebokk 2004
Øltype: juleøl
Antall poeng i konkurransen: 38,5 av 50
OG: 1.067
FG: 1.010
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 27,1 IBU
Vørtermengde: 100 l
Sluttvolum:    94 l

Malt & sukker
15000 gram  45,5 %  münchnermalt  ? EBC   
15000 gram  45,5 %  pilsnermalt  ? EBC
1600 gram  4,8 %  krystallmalt  ? EBC   
1000 gram  3,0 %  carared      ? EBC
  700 gram  2,1 %  carapilsner  ? EBC

Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling

Meskeskjema
80 min    67 ºC

Humle
126 gram  Nordbrauer        10,0 % alfa  pellets  koketid 60 min
85 gram  Saaz                2,7 % alfa  pellets  koketid 20 min
45 gram  Hall. Hersbrucker  2,0 % alfa  pellets  koketid 10 min

Krydder og andre tilsetninger
30 gram  Irish moss  koketid 20 min

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:  Wyeast Danish Lager 2042 Flytende 125 g + 1 l vørter

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    20 dager ved 10-12 ºC
Modning/sekundærgjæring  7 dager ved 16 ºC
Lagring                  7 dager ved -2 - -3 ºC

Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 10.09.2004
Tappedato:  05.10.2004

Kommentar:[/size][/tt]
 
Tilbake
Topp