JK 11 SJ3 - Julebrand - Anders Christensen og Steinar Hamre (Trondheim)

Gahr

Norbrygg-medlem
[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Julebrand

OG: 1.054
FG: 1.010
Farve (beregnet): 31 EBC
Beregnet bitter:35 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 25,5 l
Sluttvolum:   29,5 l

Malt & sukker
5000 gram Gotlandsmalt
2250 gram Weyermann røykamlt
240 gram Flaked oats

Vann
Ikke oppgitt

Meskeskjema
63-65,5 °C i 90 min

Humle
70 gram Willamette Pellet 6,7 %-alfa 60 min
40 gram Willamette Pellet 4,6 %-alfa 15 min

Øvrige ingredienser
10  gram Irish Moss 10 min
1/2 ts.  Gjærnæring

Koketid
Total koketid vørter: Ikke oppgitt

Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP039 Nottingham Flytende 1 rør

Gjæringstemperatur og -tid
Primærgjæring 9 dager
Klaring       1 døgn

Kommentarer
Primet med 100 g sukker. Ettergjæret på 25 °C for karbonering.[/tt]
 
Tilbake
Topp