1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

JK 11 TJ1 - Studentbokk - Bjarte Halvorsen

En tråd i 'Tradisjonelt norsk juleøl' startet av Gahr, 21 Nov 2011.

  1. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på Tradisjonelt norsk juleøl
    OG: 1.070
    FG: 1.019
    Farve (beregnet): 29 EBC
    Beregnet bitter:32,6 IBU, med formel 'Tinseth'.
    Vørtermengde: 17 l
    Sluttvolum:   16 l

    Malt & sukker
    3000 gram 62.6 % Lagermalt              3,4 EBC
    1500 gram 31,3 % Münchenermalt         25   EBC
    135 gram  2,1 % Carared               40   EBC
     40 gram  0,6 % Chocolate malt       900   EBC  
    150 gram  3,1 % Billingtons Molasses 158   EBC

    Vann
    Ikke oppgitt

    Meskeskjema
    38 °C i 15 min
    52 °C i  5 min
    70 °C i 30 min
    72 °C i 10 min
    77 °C i 10 min

    Humle
    65 gram Saaz Pellet 3,2 %-alfa 90 min
    10 gram Saaz Pellet 3,2 %-alfa 15 min

    Øvrige ingredienser
    Klar Urt

    Koketid
    Total koketid vørter: Ikke oppgitt

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: WWyeast 2042 Danish Lager Flytende 3 l trappet opp

    Gjæringstemperatur og -tid
    Primærgjæring 12 °C 14 dager
                 17 °C  7 dager
    Lagring        4 °C 14 dager        
    [/tt]
     

Del denne siden