1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

JK 11 TJ2 - Julelager 2011 - Gustav Foseid

En tråd i 'Tradisjonelt norsk juleøl' startet av Gahr, 21 Nov 2011.

  1. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på Tradisjonelt norsk juleøl
    OG: 1.061
    FG: 1.014
    Farve (beregnet): 30 EBC
    Beregnet bitter: 26 IBU, med formel 'Tinseth'.
    Vørtermengde: 17 l
    Sluttvolum:  13 l

    Malt & sukker
    2400 gram Pilsnermalt
    1300 gram Dark munich
    1000 gram Weyermann Munich I
    1000 gram CaraRed 
      40 gram Black malt

    Vann
    Ikke oppgitt

    Meskeskjema
    67 °C i 60 min
    77 °C i 15 min

    Humle
    45 gram Saaz 4,1 %-alfa 60 min

    Øvrige ingredienser
    100 gram sukker (se kommentar)

    Koketid
    Total koketid vørter: Ikke oppgitt

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Saflager W-34/70 3 pakker

    Gjæringstemperatur og -tid
    Primærgjæring ca. 10 °C ca. 28 dager
                  ca. 20 °C ca  28 dager

    Kommentarer
    Én pakke gjær tilsatt først. Gjæring stoppet opp på for høy FG. Sukkerlake tilsatt, med ca. 100 gram sukker, og to ekstra pakker for å få igang gjæring.

    Første del av gjæring på ca. 10 °C, andre del ved romtemperatur.[/tt]
     
    roy harald hove liker dette.
  2. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Jeg fikk et spørsmål om volumene i denne oppskrifta, da de ikke ser ut til å gi mening. Ølet er brygget på Speidel, men noe skjedde som gjorde at jeg fikk dårlig utbytte. Derfor ble vørteren delt i to og jeg kokte både i Speidelen og i en ekstra kjele for å konsentrere vørteren mest mulig på rimelig tid.
     
  3. Morty2k

    Morty2k
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Mo i Rana
    De siste 28 dagene på 20 grader, er det i flasker?
     

Del denne siden