Jomfrubrygg med Speidel 50ltr - Masse proteiner

Hei, (Vi lager weissbier)
Brygget for første gang med Speidelen i går og alt gikk for såvidt kjempefint! Unik maskin, og vi gjorde som ringnesherre hadde foreskrevet i sin blogg på nettet! Det eneste vi ikke gjorde var å røre underveis i meskingen.
Vi silte av maltrøret og tillsatte ca 8 liter vann ved at det ble skylt gjennom maltrøret, 4 liter på toppen, og tok ut halvparten ca og 4 nye liter derifra. OG før skylling var 1056, glemte å måle etter skylling(vi skulle ende opp på 1051 etter ferdig koking, vi endte på 1056) Total kokemengde var på 55liter, det fordampet ned til 47-48 ca. Skulle vel skylt med mere vann, men vi lærer for hver gang.  ::) 
Men...... Det var sykt masse proteiner i vørteren!! Hadde 54% hvete - type lys, i mesken... Er dette ett problem? Innstilt temp på kokingen var 100C, mulig en grad til hadde gjort det bedre. Noterte meg at proteinene datt mot bunnen når vi begynte å kjøle, men de dalte tydligvis ikke fort nok, for det kom en del med vørteren når vi begynte å tappe. så jeg heiv på en nyvaska humplepose for å ikke få med "alt" i gjæringsbøtta. Whirpool er vanskelig å få til i speidelen med bare å røre, noen som har noe råd til neste gang? Det plopper i gjærlåsen forresten!  :yes:
 
Tilbake
Topp