Kan ikke tro at det produserer usmaker, tvertom får du stålkontroll på gjæringstempen.
Bruker det samme selv kombinert med hageslange koblet til kaldt vann viklet rundt karet. Har magnetventil på slangen.
Hvis du produserer usmaker er det noe galt med kontrollen. Du produserer forøvrig usmaker lenge før du skader gjæren. Den vil gjerne ha det litt varmere - men om du gjør det skikkelig lunt og trivelig for den, er takken altså dårlig øl.
Har målt at det blir 40 grader mellom plata og bøtta når den står på en stund. Jeg lurer på om det blir veldig varmt for gjæra som ligger på bunnen av bøtta da. Kanskje vørteren drar den varmen ut av gjærkaka så det ikke blir noe problem.
Det er betryggende at dere ikke har hatt problemer med det.
Har målt at det blir 40 grader mellom plata og bøtta når den står på en stund. Jeg lurer på om det blir veldig varmt for gjæra som ligger på bunnen av bøtta da. Kanskje vørteren drar den varmen ut av gjærkaka så det ikke blir noe problem.
Det er betryggende at dere ikke har hatt problemer med det.
40 grader er opp mot grensa for hva gjæren tåler - og vel over for lagergjær - og langt høyere enn hva jeg ville utsatt den for. Men det interessante er jo temperaturen i det nederste laget i dunken.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.