1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kapasitet BB60

En tråd i 'Beer Brew' startet av Magnus Ilebrekke, 28 Nov 2014.

  1. Magnus Ilebrekke

    Magnus Ilebrekke
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    sandefjord
    Ser at bb60 kan ha kapasitet til opptil 20kg malt. hvor mye vann er det plass til i dette regnestykket?
     
  2. E-star

    E-star
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Asker
    kanskje 30l. Jeg fikk istad ca. 42l på 14kg malt.
     
  3. Kåre Teigland

    Kåre Teigland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hyen
    Nja, du vil kanskje ha plass til 40-45l meskevatn, så det vil bli temmeleg tjukk mesk.
     
  4. kjetilG

    kjetilG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kvelde
    Er det ikke bare å slenge oppi 20 kg og så mye vann man tørr å ha oppi :)
     
  5. Kåre Teigland

    Kåre Teigland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hyen
    Jo, men då må ein varme vatnet "eksternt".
     
  6. kjetilG

    kjetilG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kvelde
    Da vet man hvertfall til neste brygg.
     
  7. Wishmaster

    Wishmaster
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei folkens.
    Jeg gjenopptar denne tråden. Jeg har også litt planer om å maxe opp BB60'n. :)
    Tenker jeg skal kjøre en løs oppskrift med gutta:
    https://www.brewtoad.com/recipes/weihenstephaner-hefeweissbier-clone-1

    Jeg har lyst til å prøve ovenstående oppskrift, og ende med ca 15-17kg gryn og prøve med så mye vann det lar seg fylle på, og vil anta
    at skylling vil også være en omfattende prosess? Jeg må vel bare utføre noen beregninger.
    Prøver å planlegge 3 x 23lt gjæringsdunker etter nedkjøling slik at drikkbart øl blir minimum 60 lt.

    Vil anta at det blir mye skyllevann å ta ibruk, og at en del liter må vel kanskje kokes på si på kjøkkenet ?
    Kommer til å blande dunkene godt slik at alt er mest mulig jevnet ut før koking.
    Noen av dere som føler dette går litt over styr? Kom gjerne med innspill og meninger og erfaringer. :)
     
  8. Naxi

    Naxi
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drammen
    Jeg bruker aldri mer enn 14kg korn.
    Føler at effektiviteten faller etter det..
     
  9. Wishmaster

    Wishmaster
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Aha, da skal jeg prøve å holde meg innenfor 14kg gryn og se hva som skjer.
    Men kommer nok til å prøve på 3 x 23liters brygg ut i fra dette, slik at jeg kan flaske inn akkurat 60 lt (ikke en halvliter for lite...)
     

Del denne siden