Karbonere ved for lav temperatur?

Jeg har satt flaskene mine til karbonering for en uke siden og satt en ny batch samme dag. Har passa på temperaturen på den i gjæringsbøtta, og pakka på med tepper osv da det ble for kaldt, men har helt glemt å tenke på de flaskene som står til karbonering! De står nå i 14-15 graders temp kan jeg tenke meg? Det er en IPA - Nøgne Ø kopi, med S-04 gjær. Vil dette ødelegge på noen måte, eller vil det bare ta lenger tid? Kan jeg redde det ved å la det stå varmere? Må det stå stabilt, på samme måte som gjærkaret, eller tåler det mye mer under karboneringen? Om det bare tar lenger tid, så gjør det ikke noe... Tid har jeg, hvertfall inntil videre... :) Ble litt bekymret for denne igrunn...

Har også noen få flasker som har stått i 12 dager, som jeg tenkte jeg skulle nyte/prøvesmake til Superbowl på søndag. Hvor lenge bør de stå kaldt før jeg åpner de?
 
Det skal gå bra hvis det har stått for kaldt, for så å heves til riktig temperatur. Da har gjæren bare jobbet saktere i mellomtiden. Hadde det vært motsatt, at du hadde satt det for varmt ville det vært værre.
Når det gjelder flaskene du har hatt stående i 12 dager er det bare å prøve seg frem. Noen brygg er gode allerede etter 10 dager, andre må stå mange måneder. Når jeg har mine stående til karbonering pleier jeg å hente opp en flaske når det næremer seg to uker og sette den i springen under iskaldt vann i noen minutter. Det funker fint. Hvis du har fått nok kullsyre setter du hele brygget kaldt, er det ennå litt tamt lar du det stå litt til.
 
Tilbake
Topp