Signal
Norbrygg-medlem
Jeg klarte ikke å vente, men måtte teste mitt første brygg. Det var en IPA som jeg flasket på mandag kveld. Har stått i ca 20 grader siden det.
Satte en flaske i kjøleskapet tidligere i dag og det var blitt god og kald. Når jeg åpnet var det null kullsyre. Brukte karboneringsdrops, 2 stk på 0,5l, og de var borte. Det smakte ikke spesielt søtt, så jeg mistenker lekkasje i korken, men noe futt burde det vært? Var en tysk flaske med patentkork. Vasket flasken godt og sprutet litt starsan i toppen av flasken før fylling og på korken før den ble stengt.
Har to PET flasker (for jeg gikk tom for glassflasker), en 1,5l og en 0,5l. Disse har med det siste bunnfallet, men ser ut til å ha satt seg ganske bra. De har blitt gradvis hardere dag for dag, så der må det ha skjedd noe.
Jeg stakk om før jeg satte brygget kaldt (7-10 grader) i noen dager. Tenkte det skulle gi bedre klarning. Kan det ha ødelagt?
Jeg kan jo ha glemt sukker i den ene flaska, men det virker søkt...
Får teste en ny flaske i morgen.
Hvis flere flasker er tamme, er det noe jeg kan gjøre? Tilsette gjær og sukker? Vente lenger?
Satte en flaske i kjøleskapet tidligere i dag og det var blitt god og kald. Når jeg åpnet var det null kullsyre. Brukte karboneringsdrops, 2 stk på 0,5l, og de var borte. Det smakte ikke spesielt søtt, så jeg mistenker lekkasje i korken, men noe futt burde det vært? Var en tysk flaske med patentkork. Vasket flasken godt og sprutet litt starsan i toppen av flasken før fylling og på korken før den ble stengt.
Har to PET flasker (for jeg gikk tom for glassflasker), en 1,5l og en 0,5l. Disse har med det siste bunnfallet, men ser ut til å ha satt seg ganske bra. De har blitt gradvis hardere dag for dag, så der må det ha skjedd noe.
Jeg stakk om før jeg satte brygget kaldt (7-10 grader) i noen dager. Tenkte det skulle gi bedre klarning. Kan det ha ødelagt?
Jeg kan jo ha glemt sukker i den ene flaska, men det virker søkt...
Får teste en ny flaske i morgen.
Hvis flere flasker er tamme, er det noe jeg kan gjøre? Tilsette gjær og sukker? Vente lenger?