Karbonering og lagring på ukeg

Hei.

Jeg fikk en del gjæret øl til overs ( lager ) som jeg ikke fikk plass til i noen av fatene mine.
Har en 4liter ukeg jeg tenkte å bruke, hvordan er det å karbonere og lagre på denne, noen som har testet ? og hvor lenge holder ølen på ukegen ?

Takk for svar
 
Hei.

Jeg fikk en del gjæret øl til overs ( lager ) som jeg ikke fikk plass til i noen av fatene mine.
Har en 4liter ukeg jeg tenkte å bruke, hvordan er det å karbonere og lagre på denne, noen som har testet ? og hvor lenge holder ølen på ukegen ?

Takk for svar
Hei.
Dette går vel inn under sent svar, men jeg jeg bruker en 4l Ukeg, nettopp til karbonering. Jeg ender stort sett med batch på ca. 23l, og med en Cornelius på 19liter, så for meg passet det fint med 4liter ukeg. Dessuten - ukeg er konstruert for karbonering. Hell i og skru på CO2 til 15, i et par/tre dager. Riste litt på ukeg, en gang i blant i løpet av tiden, som i en lang tvangs-karbonering.
skru ned trykket, og test. Fungerer like bra som andre fat, for karbonering
 
Tilbake
Topp