aakvik
Norbrygg-medlem
Forstår det slik at ølet skal stå i to uker romtemperatur for å danne kullsyre.
Vi har dette stående i bryggerommet, der er det 18 grader.
Åpna nettopp en IPA som har stått i 6 dager, den var dønn flat.
Andre batcher har produsert kullsyre kjappere på samme temperatur, antar dette har noe med gjærtype å gjøre?
Men hva er den ideelle temperaturen for karbonering, vil man kunne "spare" tid hvis man f.eks setter flaskene i et rom med konstant temperatur på 25 grader?
Vi har dette stående i bryggerommet, der er det 18 grader.
Åpna nettopp en IPA som har stått i 6 dager, den var dønn flat.
Andre batcher har produsert kullsyre kjappere på samme temperatur, antar dette har noe med gjærtype å gjøre?
Men hva er den ideelle temperaturen for karbonering, vil man kunne "spare" tid hvis man f.eks setter flaskene i et rom med konstant temperatur på 25 grader?