Karboneringsfeil

KBA

 
Ok, skulle flaske 2X20 liter belgisk sterkt øl (triple og en litt mørkere) men var veldig trøtt og presterte ved å blingse på tall og blande ut sukkerlake med ca 90g pr 20 liter istedenfor ca det dobbelte som vel er mer korrekt. Nå har øllet stått flasker i ca 2 1/2 uke og er som en litt flat bitter, bittert det. Det jeg lurer på om noen har tips om redosering av flasker, om det funker bra. Hilsen en med øl flatt som Flandern.
 
Du kan kjøle dem ned, åpne alle flaskene og tilsette sukkerlake (f.eks med sprøyte) i hver flaske og re-korke.
Litt oksidering blir det jo, men tror det er å foretrekke fremfor flate belgiere.
 
hvis du har flasket de på 0,5 liters flasker så hadde jeg åpnet en og en og puttet i en vanlig sukkerbit og korket i gjen, da vil du få ca 9g/l som er ok for disse. selvfølgelig satt den varmt for karbonering.
 
Det er mulig sukker/sukkerbit/drops vil utløse mye CO2 før du får på korken. Ville gått for sukkerlake
 
Tilbake
Topp