Jo
Norbrygg-medlem
Hei!
Satt mitt første ekstraktbrygg for 3.5 uker siden, med OG 1.1050 og FG 1.010. Smakte rimelig bra ut fra koking, og alt ser ut til å ha gått greit. Bortsett fra at jeg lurer på om jeg har bommet på karboniseringen. Tappet på flasker (30 liter på 1.5-liters plastflasker) for 1.5 uker siden. Da hadde ølet stått på gjæring i 14 dager, og det var svært lite aktivitet. Gjæringen gikk ved ca. 18 - 20 grader.
Av ymse grunner fikk jeg ikke tid til å tilføre sukker to dager etter tapping. Tilsatte 7 gr. sukker pr liter. Sukker ble tilsatt med målesprøyte på hver flaske, i en oppløsning på 20ml sukkerlake på hver flaske. La merke til at det allerede hadde begynt å bunnfalle rimelig bra i flaskene, så jeg ristet flaskene etter sukkeret var på plass. Etter det har flaskene stått på ca. 18 - 20 grader.
Nå, etter 1.5 uker, er det så vidt det sier "pssst" når jeg åpner en flaske. Prøvdesmakte en flaske nå, og det er bittelitte kullsyre, men ikke mye. Det hadde vært kjekt å få det bedre til neste gang
Er jeg for kjapp ute, eller har jeg bommet på prosess / mengde sukker? Alle tips mottas med stor takk!
Satt mitt første ekstraktbrygg for 3.5 uker siden, med OG 1.1050 og FG 1.010. Smakte rimelig bra ut fra koking, og alt ser ut til å ha gått greit. Bortsett fra at jeg lurer på om jeg har bommet på karboniseringen. Tappet på flasker (30 liter på 1.5-liters plastflasker) for 1.5 uker siden. Da hadde ølet stått på gjæring i 14 dager, og det var svært lite aktivitet. Gjæringen gikk ved ca. 18 - 20 grader.
Av ymse grunner fikk jeg ikke tid til å tilføre sukker to dager etter tapping. Tilsatte 7 gr. sukker pr liter. Sukker ble tilsatt med målesprøyte på hver flaske, i en oppløsning på 20ml sukkerlake på hver flaske. La merke til at det allerede hadde begynt å bunnfalle rimelig bra i flaskene, så jeg ristet flaskene etter sukkeret var på plass. Etter det har flaskene stått på ca. 18 - 20 grader.
Nå, etter 1.5 uker, er det så vidt det sier "pssst" når jeg åpner en flaske. Prøvdesmakte en flaske nå, og det er bittelitte kullsyre, men ikke mye. Det hadde vært kjekt å få det bedre til neste gang
Er jeg for kjapp ute, eller har jeg bommet på prosess / mengde sukker? Alle tips mottas med stor takk!