Karbonisering

OddK

Norbrygg-medlem
Har karbonisert med 7 g sukker pr liter på en pils ved 5˚c, veldig fin aroma og smak, MEN INGEN KULLSYRE, har nå stått nesten 5 uker ved 5˚c, hva kan jeg gjøre?
 
Hvis du karbonerte naturlig ved 5˚c er nok det grunnen
Nå er jeg ingen ekspert på lager, men man må da karbonere ved høyere temp
 
Jeg vet ikke om det hjelper nå, jeg ville nok tilsatt ekstra gjær og satt øllet varmere
 
Sett flaskene i romtemperatur. Jeg tror ikke sliten gjær gjør noen god jobb ved 5 grader. Mulig du ville fått karbonert ølet over tid, men jeg ser ikke noe poeng i det.

Ølet må da smake ubehagelig søtt med ugjæret sukker i?
 
Sett flaskene i romtemperatur. Jeg tror ikke sliten gjær gjør noen god jobb ved 5 grader. Mulig du ville fått karbonert ølet over tid, men jeg ser ikke noe poeng i det.

Ølet må da smake ubehagelig søtt med ugjæret sukker i?
Det vil jeg tro og er enig hær, sett de i romtemperatur i 10-14 dager.
 
Supert prøver å gjøre som Kloakk og Berger! Jo da den er rimelig søt!
Spent er jeg iallefall.
 
Tilbake
Topp