1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kinn bærøl

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Terje92, 8 Sep 2018.

  1. Terje92

    Terje92
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei, dama vil jeg skal brygge kinn bærøl, jeg har fått tak i oppskriften.
    De skrev at de brukte 2% veldig kraftig bringebær ekstrakt, men jeg sansynligvis måtte bruke mer om jeg bruker puré eller bringebær.
    Noen som har erfaring med mengde puré/bringebær?
     
  2. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ville kjørt minst 20 prosent bringebær. Har brygget med mer selv og det blir bare bedre. Men nå liker jeg jo bringebær så kanskje jeg er partisk
     
  3. Terje92

    Terje92
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvor mye har du brygget med uten at det har blitt for mye?
    Hun liker godt bringebær smaken så gjør sikkert ikke så mye om det er mer nei :)
     
  4. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har vært oppe i 33 prosent :cool:. Helt sykt fin farge. Kjør en lys øl og tilsett bær etter hovedgjæring. Jeg fryser og tiner bærene for å redusere infeksjonsfare.
     
  5. Terje92

    Terje92
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Så du hiver i hele bær i gjæringskaret da?
     
  6. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja. Blir bare steiner igjen av dem.
     
  7. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Når jeg husker tilbake var de lett most.
     
  8. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fekk høyre ifrå Kinn at dei brukte 60kg frossne bringebær på 800liter med Bøvelen, for å lage Bærtur.
     
    RETBergen liker dette.
  9. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vi hjemmebryggere kan lett kjøre hardere
     
  10. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Spørst vel kva ein er ute etter. Putta 1,6kg frossne bringebær i ein meskepose og hadde i eit corneliusfat med ca 12-13 liter øl i. Det smakar heilt vilt mykje bringebær no etter ei veke.. kjenner ikkje smaken av ølet lenger.
     
  11. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Perfekt utgangspunkt for blanding av øl
     
  12. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Eventuelt årets julebrus
    [​IMG]
     
    YngveKL og erikraude liker dette.
  13. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Oi, den var jo nærmest rosa o_O
     
  14. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Ingen ettergjæring å spore? Ville vel tro at det kanskje startet igjen om det ble slik deilig tilgang på sukker. For noe gjær skulle vel finnes i fatet?
     
  15. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bringebærsmaken trekker seg tilbake litt saktere enn smak av tørrhumling. Fargen holder lengre. Prøvde en 1 år gammel bringebær øl og den var godt unna høyden den var i fjor. Mer syrlig og ikke særlig god. anbefaler konsum i de første månedene. Dette kan også være en saktegående infeksjon men uansett så disse øllene nydelig ferske. Er det for mye bringebærsmak er det bare å vente litt å prøve igjen.
     
  16. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Husker at @jab nevnte en gang at han søter cider med rent sukker da han har det på fat kjølig og det gikk visstnok fint. Lite action på et par varmegrader. Om det skulle bli litt gjæring så er jo fat gull allikevel. Innenfor en viss timeslot.
     
    Ekornskurken liker dette.
  17. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har gått rett ifrå fryst tilstand og ned i fatet som ligg på 4 grader. Men vil tru det hadde begynt å gjære i romtemp ja. Tør ikkje ha denne på flaske trur eg. Kanskje mottrykksfylle ei å sette en trygg plass just for science
     
    Ekornskurken liker dette.
  18. jab

    jab
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ja. Det går helt fint for meg å tilsette hvitt sukker i fatet og oppbevare på 5-6c. Har ikke merket noe til ettergjæring i form av mindre søt cider. :)

    Det skal sies at jeg Coldcrasher alt så det er nok i utgangspunktet lite gjær igjen uansett. Flasker er jo no go da...
     

Del denne siden