1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kinn Kvitskum

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av SigurdLunde, 31 Jul 2018.

  1. SigurdLunde

    SigurdLunde
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Leirfjord
    Hei.

    Er det noen som har oppskrift på Kinn sin Kvitskum?
    eller noe som er i ganske nærhet?
     
  2. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Har du hørt med Kinn?
     
  3. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Selvom det ikke er en direkte oppskrift, så er det mye informasjon på nettsidene til Kinn: http://kinn.no/nn/product/kvitskum/

    Der finnes info om OG, alkoholprosent (dermed kan man regne ut FG), Gjærtype og gjæringstemperatur.
    Malt og humle er også oppgitt, men mengder og humleskjema må man tenke seg frem til ut fra hvordan ølet smaker.
     
    Finn Berger, loebrygg og msevland liker dette.
  4. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Wyeast 3333 er ideell for kristallweissen, skriver Wyeast, samtidig som den har den samme smaksprofilen som Wyeast 3068, som er den samme som WLP300. Ikkeno' tull med malten, det er bare hvete og pils.

    Så egentlig: Brygg en vanlig hveteøl, men humle den som en pils:).
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Selv om 300 "skal" være samme som 3068 så oppleves de ikke like ut synes jeg, ville heller gått for WY enn WL skal man ha W68 profilen.
     
  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Det har du sikkert rett i - du har jo holdt på en del med dette ølet:). (Og det var årets understatement:p.)

    Samtidig er det jo egentlig litt merkelig, siden dette ikke er gjær med uklar opprinnelse, slik det er med gjær som stammer fra bryggerier. Jeg går ut fra at den kommer rett fra Weihenstephan-laboratoriet på ett eller annet tidspunkt, og at det altså i utgangspunktet er den samme gjæren. Og både Weihenstephan og de to amerikanske firmaene har greie prosedyrer for å holde gjærstammen rein, og fri for mutasjoner, må vi vel tro.

    Men ellers er jeg generelt tilbøyelig til å foretrekke Wyeast sine produkter, uten at jeg skal si så mye stygt om Whitelabs.

    Men det var ikke meningen å spore av. Den gjæren som Kinn bruker, tror jeg må bestilles - eller så kan man jo dyrke den opp fra ei flaske Kvitskum:).

    Det går an å henvende seg til Kinn og spørre om oppskrift - men egentlig ligger det greit med info på hjemmesidene deres, som @LarsUlv lenket til. Og med et sånt øl som dette, så skal det uansett mye til å klare å brygge noe som er veldig likt, vil jeg tro. Oppskrifta er nok ikke det viktigste.
     
    #6 Finn Berger, 2 Aug 2018
    Sist redigert: 2 Aug 2018
  7. SigurdLunde

    SigurdLunde
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Leirfjord
    Jeg må bare takke dere alle sammen for gode og lærerike svar :)
     
    Finn Berger og LarsUlv liker dette.

Del denne siden