kjapt spørsmål ang star san

Stakk om mitt første brygg i går. Smakte i løpet av prosessen på star san. Den smakte surt.
Skal de være slik? Den hadde stått utblandet siden jeg mesket ølet for 14 dager siden. Har
jeg ruinert mitt første forsøk på egenprodusert pale Ale?
 
Har faktisk ikke smakt på den, men starsan er fortynna fosforsyre med pH på rundt 3, så vil anta den skal smake surt.
 
Eg har hatt starsan ståande i ei bøtte i fleire veker og brukt det når eg har desinfisert. Har ikkje oppdaga noko problem med det. Smak heller på ølet. Det plar gå bra.
 
Hadde pH 2.1 hos meg etter flere uker i bøtte på kjølerommet. Er den oppe i pH på tre så er det vel bare såvidt den er desinfiserende.
 
Hvis jeg forstår deg rett så smakte du på starsan, og den var sur. Det er rett. Det er syre, det smaker surt. Sånn skal det være :)
 
Da er det gjort. Flasket mine første 22 liter øl. Skylte først med den meget skumvillige star san blandinga mi. Har
sikkert ihvertfall ikke for lite star san i dette desinfiserende midlet mitt.
Så nå er det bare å smøre seg med masse tålmodighet og vente på resultatet. Blir nok
et knallgodt øl vil jeg tro:)
 
Tilbake
Topp