Jeg har lest litt her og der og jeg er fremdeles litt usikker på hva jeg "bør" og "skal" gjøre for å få mest mulig klar øl.
Jeg har gjort følgende: ølen står i ca 14 dager på ett og samme kar i gjæringsskapet. Etter 14 dager kjører jeg skapet på 0-4 grader og lar karet stå i 2 dager på denne tempen(dette for å få klarere øl). Kan denne praksisen medføre noen uheldige konsekvenser for det ferdige ølet?
Etter 2 dager på 0-4 grader stikker jeg om til kar med sukkerlake i, før jeg da flasker ølen. Ølen settes da på badgulvet i 2 uker før det settes kaldt.
Jeg har gjort følgende: ølen står i ca 14 dager på ett og samme kar i gjæringsskapet. Etter 14 dager kjører jeg skapet på 0-4 grader og lar karet stå i 2 dager på denne tempen(dette for å få klarere øl). Kan denne praksisen medføre noen uheldige konsekvenser for det ferdige ølet?
Etter 2 dager på 0-4 grader stikker jeg om til kar med sukkerlake i, før jeg da flasker ølen. Ølen settes da på badgulvet i 2 uker før det settes kaldt.