Knusing av malt

janh

Norbrygg-medlem
Finnes det en "riktig" måte å knuse malt på?
Mer utfyllende. Når man skal knuse malt før brygging tar man alle forskjellige maltsorter i ei bøtte, blander og kjører gjennom maltmølla (som jeg har gjort).
Eller tar man hver maltsort for seg, vurderer kornstørrelse, stiller inn åpning, knuser og blander etterpå?
Eller spiller det overhode ingen rolle?
Jeg har lest at enkelte tilsetter den mørke malten senere i meskingen for å unngå bitter smak. Har noen erfaring med dette eller er det unødvendig å tenke på?
???
 
Det finnes sikkert noen som gjør hele denne prosessen ekstra avangsert ved forskjellig grad av maling og mesketid.
Men vil tro de allerfleste, bruker èn innstilling på møllen, å blander alt kornet fra starten av mesket.

Ser ikke noen grunn til å overavansere prosessen, hvist ikke du har en god grunn for det :ilike:
 
For hjemmebryggere så er det ikke så super-nøye men store bryggerier har en del å hente i å kverne tilpasset. De har da som oftest kverner som inneholler flere ruller, opptil 6 stykker, slik at malten utnyttes best mulig.

Man bør nok stille kvernen litt trangere når man kverner rugmalt, for disse kornene er en del mindre.
 
Tilbake
Topp