Finnes det en "riktig" måte å knuse malt på?
Mer utfyllende. Når man skal knuse malt før brygging tar man alle forskjellige maltsorter i ei bøtte, blander og kjører gjennom maltmølla (som jeg har gjort).
Eller tar man hver maltsort for seg, vurderer kornstørrelse, stiller inn åpning, knuser og blander etterpå?
Eller spiller det overhode ingen rolle?
Jeg har lest at enkelte tilsetter den mørke malten senere i meskingen for å unngå bitter smak. Har noen erfaring med dette eller er det unødvendig å tenke på?
???
Mer utfyllende. Når man skal knuse malt før brygging tar man alle forskjellige maltsorter i ei bøtte, blander og kjører gjennom maltmølla (som jeg har gjort).
Eller tar man hver maltsort for seg, vurderer kornstørrelse, stiller inn åpning, knuser og blander etterpå?
Eller spiller det overhode ingen rolle?
Jeg har lest at enkelte tilsetter den mørke malten senere i meskingen for å unngå bitter smak. Har noen erfaring med dette eller er det unødvendig å tenke på?
???