1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Knuthaugens Oatmeal stout

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Jan Morten, 2 Apr 2008.

  1. Jan Morten

    Jan Morten
    Expand Collapse
    Guest

    Efter følgende;  23L Brygget   16.03.3008


    Pale Malt                 7EBC   5000g ( 80%)
    Chokolate Malt      800 "       450g  (  7%)
    Caffe Malt             500 "      300g  (  5%)
    Flaked Oats            75? "     500g  (  8%) ->ristet på 165 grader i 75 min
    --------------------------------------------------------
    Total                               6250g   -> OG 1062  -> flasket med FG 1018

    Humle;  Cascade      60g    6,9 Alpha   60min
                Hersbrucker 50g    2.2  "         10min (jadda, men den skjemmer ikke øllet så langt!!)
    -----------------------------------------------------
                                     Bitterness 39 -> BU/GU 0.66

    Gjær;  Danstar Windsor (rehydrert og tilført v. ca 22-25 grader)

    Karbonering; På 0,33 flasker tilsatt 1 stk sukkerbit per flaske.

    Prøvesmagt i dag 02.04.2008 (testet karboneringen)

    Udmerket skum, fast og stående mørkt nøttebrunt. Dufter herlig kakao og nøtter med en anelse kaffe. Beskjeden brødsmak, men den kommer når lagringen gjør sitt :angel: Har noe høy alkoholsmak enda, men er jo fersk ;)
    Gleder meg til å smake på denne i august/september :godtoel:

    Hva med å dele litt på oppskriftene da dere?? Eller er det også Fy fy  :confuzed:
     
  2. Eduard

    Eduard
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Du er da langt forut vår tid! ;D

    Ølet ser tiltalende ut, og oppskriften forutsier en tørr og god stout etter det jeg tror.

    Det er bare å dele oppskrifter her på forumet :). Uansett så blir de beste tre oppskriftene i hver klasse i NM lagt ut på forumet kort etter arrangementet, så da kan man 'klone' i vei dersom man skulle ønske.
     
  3. Jan Morten

    Jan Morten
    Expand Collapse
    Guest

    Huffda.. enda ein boomer  :'(

    Men ellers takk  ;)
     

Del denne siden