Knuthaugens Oatmeal stout

J

Jan Morten

Efter følgende;  23L Brygget   16.03.3008


Pale Malt                 7EBC   5000g ( 80%)
Chokolate Malt      800 "       450g  (  7%)
Caffe Malt             500 "      300g  (  5%)
Flaked Oats            75? "     500g  (  8%) ->ristet på 165 grader i 75 min
--------------------------------------------------------
Total                               6250g   -> OG 1062  -> flasket med FG 1018

Humle;  Cascade      60g    6,9 Alpha   60min
            Hersbrucker 50g    2.2  "         10min (jadda, men den skjemmer ikke øllet så langt!!)
-----------------------------------------------------
                                 Bitterness 39 -> BU/GU 0.66

Gjær;  Danstar Windsor (rehydrert og tilført v. ca 22-25 grader)

Karbonering; På 0,33 flasker tilsatt 1 stk sukkerbit per flaske.

Prøvesmagt i dag 02.04.2008 (testet karboneringen)

Udmerket skum, fast og stående mørkt nøttebrunt. Dufter herlig kakao og nøtter med en anelse kaffe. Beskjeden brødsmak, men den kommer når lagringen gjør sitt :angel: Har noe høy alkoholsmak enda, men er jo fersk ;)
Gleder meg til å smake på denne i august/september :godtoel:

Hva med å dele litt på oppskriftene da dere?? Eller er det også Fy fy  :confuzed:
 
Jan Morten skrev:
Efter følgende;  23L Brygget   16.03.3008

Du er da langt forut vår tid! ;D

Ølet ser tiltalende ut, og oppskriften forutsier en tørr og god stout etter det jeg tror.

Det er bare å dele oppskrifter her på forumet :). Uansett så blir de beste tre oppskriftene i hver klasse i NM lagt ut på forumet kort etter arrangementet, så da kan man 'klone' i vei dersom man skulle ønske.
 

Similar threads

J
Svar
3
Sett
1K
Jan Morten
J
Tilbake
Topp