Koke kraft i bb30/bratberg

Fett er vel ikke spesiellt bra for øl, så jeg ville aldri brukt kjelene mine til kraft/fårikål/pinnekjøtt etc.
 
Ikkje BB30 men kokte førti-femti liter elgkraft i bryggekjelen i haust. Kokte opp reint vatn med eit par maskinoppvasktablettar og lot stå over natta. Rein og fin etter det. Plukka sund ventilen og køyrde delene i oppvaskmaskina.

Så lenge du får det reint etterpå kan du bruke den til nesten kva som helst.
 
Richard skrev:
Hei,

I dag har jeg brygget en sterk pale ale:

56-57 liters Pale Ale/ Bitter OG 1056

10,5 kg pale malt
1 kg hvete malt
0,5 kg crystal malt
85 gram Challenger pellets 8,4% 75 min kok ca 38 IBU
52 gram Cascade pellets 5,4% 0 minutter trekk, dvs tilsatt når jeg begynte å kjøle
48 gram Saaz pellets 2,0% samme som over, dvs kun trekk
Mesket i 90 minutter på 66-67 grader, vasket ut med 82 graders vann i 105 minutter.

Gjær fra forrige brygg 2-gen. dvs Dry English ale WLP007

Richard

+1

--
 
Kommer an på renholdet ja. Ellers ikke noe problem.

Har lurt på sous vide (eller hvordan det skrives)
 
StoreMy skrev:
Mats-87 skrev:
Hei! Noen som har noen innvendinger på å bruke koke kraft i en bb30 eller bratberg?

Hvorfor?
Hvor mye kraft skal du ha?

Meskekaret er ypperlig til å ha alle ben, haler og grønnsaker i. Og jeg kan styre tempen over et døgn. Enkelt å koke ned etter å ha trekt ut all stivelse.

Pleier å koke med 2x18ltr kjele, men tenkte å gjøre alt unna på 1 Batch
 
Tilbake
Topp