Forvirret
Norbrygg-medlem
Noen som vet noe om eller har gjort dette før?
Har gryte som kun rommer 30l og det kan enkelte ganger bli litt lite når ønsket er ca 25l i gjæringskaret.
Er ikke spesiellt redd for å få grums i karet men grumset blir ikke flasket og opptar derfor unødig plass.
Tenker at det først og fremst kan være greit å gjøre noe slikt på øl med mye humle men som første forsøk ser jeg for meg @Gahr sin Una Blonde med OG løftet til ca 1.050 og 35-40 IBU (Tinseth).
Vil infeksjonsfaren bli mye større i nedkjølingsfasen da vørteren ikke er humlet?
Koker humla i et par liter vann og har den ferdig nedkjølt i gjæringskaret når vørteren overføres.
Vørterens OG kan justeres etter hvor mye "humlevann" det er i gjæringskaret.
Humla kan vel også kokes dagen før om det er ønskelig.
Nok en forvirret ide fra
Har gryte som kun rommer 30l og det kan enkelte ganger bli litt lite når ønsket er ca 25l i gjæringskaret.
Er ikke spesiellt redd for å få grums i karet men grumset blir ikke flasket og opptar derfor unødig plass.
Tenker at det først og fremst kan være greit å gjøre noe slikt på øl med mye humle men som første forsøk ser jeg for meg @Gahr sin Una Blonde med OG løftet til ca 1.050 og 35-40 IBU (Tinseth).
Vil infeksjonsfaren bli mye større i nedkjølingsfasen da vørteren ikke er humlet?
Koker humla i et par liter vann og har den ferdig nedkjølt i gjæringskaret når vørteren overføres.
Vørterens OG kan justeres etter hvor mye "humlevann" det er i gjæringskaret.
Humla kan vel også kokes dagen før om det er ønskelig.
Nok en forvirret ide fra