1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Koketid

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Alexander89, 13 Des 2017.

  1. Alexander89

    Alexander89
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Halo!

    Hva er grunnen til at noe øl skal kokes i 60min og noe i 90min?
     
  2. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Det skal sies at mye tyder på at 60 minutter er nok også når du bruker pilsnermalt.

    @glennrlie Hvem står bak den sida der? Den er forøvrig ikke sikker, om man skulle finne på å logge seg på.
     
  3. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    #4 Holmentoppen, 14 Des 2017
    Sist redigert: 14 Des 2017
  4. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
  5. Bårdd

    Bårdd
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg har hatt merkbar dms en gang i en lager og det var første gang jeg brygget pils, jeg kokte i 60 minutter og ølet luktet og smakte hermetisert mais.

    Jeg ser også at en del sier: kok i 60 min (som er helt ok så lenge det ikke er en stor del pilsnermalt i mesken), tilsetning av O2 er bare tull, Gjærnæring er ikke nødvendig osv. For å være ærlig gir jeg passe blaffen i alle philosophers som eksperimenterer på gutterommet med kompisgjengen som prøvekaniner for å motbevise alminnelig god og allment akseptert praksis.

    med vennlig hilsen

    Bårdd
     
    Aasnes, S1000xr, Jørgen O og 3 andre liker dette.

Del denne siden